Чип тунинг - какво трябва да знаем?

Чип тунинг - Част 2 - Фактори, влияещи на чип тунинга

    Ефектът от чип тунинга зависи от редица фактори:
  • - Марката, моделът и годината на автомобила – В зависимост от тях постигнатите резултати от чип тунинга могат да се различават. Както отбелязахме по-рано производителите на автомобили определят параметрите за работа на двигателя. Така за двигатели с едни и същи възможности софтуерно може да са ограничени по различен начин. Т.е. всеки един от тях ще има различен потенциал за чип тунинг и повишаване на мощността и въртящия момент.
  • - Техническото състояние на автомобила – При този фактор от значение са пробегът и поддържането на автомобила. Превозното средство, което ще бъде чипосвано, трябва да е в отлично техническо състояние. Молим ви да обърнете сериозно внимание на това! Доброто техническо състояние е гаранция за добрите резултати от чип тунинга. Това е причината първият и задължителен етап от ремапването от ЕФ ТИ МОТОРСПОРТС е диагностика и преглед на автомобила. В случай че бъдат установени значими неизправности, те трябва да бъдат отстранени. Ако клиентът ни пренебрегне посочените възможни последствия и професионалния ни съвет, сервизът ни може да откаже изпълнението на чип тунинга. В крайна сметка ние държим на сигурността на всички, които ни се доверяват, и държим да получите качествена, отговорна и професионална услуга!
  • - Качеството на горивото – Ефективността от работата на двигателя зависи в голяма степен от качеството на използваното гориво. Некачественото гориво може да окаже въздействие върху постигнатите резултати от чип тунинга и осезаемо да намали подобреното представяне на автомобила.

Още статии...