Изключване на вихрови клапи

Какво представлява swirl flaps или вихровите клапи?

Swirl flaps или вихровите клапи са клапи във всмукателния колектор на двигатели на Alfa Romeo, Audi, BMW, Vauxhall и други. Те се управляват от механизъм, задействан електрически или чрез вакуум от компютъра на автомобила. Тяхната цел е да подсигурят, че въздухът, който влиза в цилиндъра, е достатъчно завихрен за добро смесване с горивото дори при ниски обороти. По този начин се намалят вредните емисии и е възможно да се подобрят конските сили и въртящият момент в по-ниските обороти.

Вихрови клапи (Swirl flaps)


Защо да изключвам вихровите клапи?

С времето и работата на двигателя върху вихровите клапи се задържа нагар, който пречи на безпроблемното преминаване на въздуха. Освен това може да доведе и до засядане на клапите, затруднена работа на двигателя и авариен режим.

Друг още по-сериозен проблем, който може да се появи заради вихровите клапи, е попадане на клапите, части от тях или закрепващите им елементи в цилиндрите. Това в повечето случаи води до фатален край за двигателя.

За да се предотвратят подобни нежелани последствия, ние можем да премахнем механично и софтуерно вихровите клапи от автомобила.

Механичното премахване на вихровите клапи ще предотврати възможността от блокиране или счупване на клапите и пагубните последствия от това за двигателя.

Софтуерното изключване на вихровите клапи е наложително за безпроблемната работа на двигателя при проблеми с клапите и/или при физическото им премахване от всмукателния колектор.


Изключването на вихровите клапи ще доведе ли до някакви проблеми с автомобила?

След намеса от наша страна по премахване на вихровите клапи автомобилът ще работи адекватно, а възможните поражения от проблеми с клапите ще бъдат трайно отстранени.


За цени или повече информация, не се колебайте да се свържете с нас!