Какво още може да се направи с препрограмиране на компютъра на автомобила?

Решаване проблеми със запалването

Повечето автомобили от VAG групата (Audi, Seat, Skoda, Volkswagen) имат специфичен проблем при запалване на вече загрял двигател. Софтуерът е програмиран така че при малко по-слаб акумулатор и загрял двигател автомобилът пали по-трудно или изобщо не пали.

Ние можем да решим този проблем като коригираме софтуера. Чрез това програмиране ние трайно ще решим проблема с паленето на загрял двигател.


Премахване или коригиране на ограничението за максимална скорост

Чрез препрограмиране на софтуера можем да променим или премахнем ограничение за максимална скорост. В зависимост от вашите желания можем:

 • да намалим стойността на определената максимална скорост така че софтуерът да ограничи скоростта на определена от вас по-ниска от зададената заводски скорост;
 • да увеличим максималната скорост на желана от вас такава;
 • изобщо да премахнем ограничението на скоростта.

Изключване на дебитомер

За автомобилите (с бензинови и дизелови двигатели), за които гориво-въздушната смес се определя спрямо показанията на дебитомера, съществува възможност дебитомерът да бъде изключен, а сместта да се образува според показанията на MAP сензора (датчик за налягането във всмукателния колектор) или TPS (сензор за положението на педала на газта).

Като основания за изключване на дебитомера, могат да се посочат:

 • повреда в дебитомера - в този случай вместо да се купува нов, може да се препрограмира софтуера, за да работи по MAP сензор;
 • изключването на дебитомера (MAF) и определяне на смесите по датчика за налягане във всмукателния колектор (MAP) или сензора за положението на педала на газта (TPS) спомага за по-добрата реакция (респонс) на педала на газта.

Активиране на launch control

Стандартните електроники на някои определени автомобили позволяват активиране на launch control. Тук визираме автомобили както с бензинови, така и с дизелови двигатели.

За конкретни запитвания, повече информация и цени не се колебайте да се свържете с нас!

И ако в крайна сметка се окаже, че оригиналният компютър на автомобила ви не поддържа тази възможност, а двигателят е бензинов, има и други варианти... Можем да монтираме и настроим състезателна електроника, с която ще имате много повече от launch control...

За възможностите на състезателните електроники, които предлагаме - Link и Vi-PEC, можете да научите на специалния ни сайт за състезателни електроники.

А конкретно за функцията launch control на спортните електроники Link и Vi-PEC можете да прочете в статията Специални състезателни функции – част І: Launch control.


Изключване на имобилайзер

Безпроблемната работа на имобилайзера може да се окаже от голямо значение за това дали ще успеете да стигнете от точка А до точка Б.

Имобилайзерът може да се окаже проблем при:

 • липса на достатъчно ключове за автомобила;
 • загуба на ключ;
 • неадекватна работа на имобилайзера поради редица причини.

В зависимост от случая и желанията ви ние можем да помогнем като:

 • синхронизираме имобилайзера с електрониката на двигателя;
 • репрограмираме имобилайзера до състояние на чисто нов;
 • или напълно изключим имобилайзера.

Изключване на грешки

Ако поради някаква причина, искате конкретна грешка да не се записва и визуализира при диагностика на автомобила със сервизна апаратура - ние можем да изключим грешката.

Естествено, имайте предвид, че не е препоръчително да се изключват грешки само за да не "свети таблото". Другото много важно нещо, което трябва да знаете е, че това, че грешката е изключена и не се появява при диагностика, не означава, че няма да има последствия от причината за записаната грешка. Така например ако бъде изтрита грешка, свързана с проблем в дебитомера, изтриването няма да изведе автомобила от авариен режим! (Точно за този случай - неадекватно отчитане на входящия въздух от дебитомера, можем да предложим решение - вижте повече тук).


Коригиране на софтуер след некоректна намеса

В дългогодишната си практика сме ставали свидетели на множество некоректно модифицирани софтуери. Неграмотно направеният чип тунинг може да причини доста непрятни последствия за автомобила.

За съжаление много хора се подлъгват и предпочитат ниската цена без да се замислят дали качеството на чип тунинга ще е достатъчно добро, за да осигури безпроблемната работа на двигателя.

В случай че се съмнявате дали чип тунингът, който са направили някъде другаде, е направен както трябва, ние можем да проверим това, като:

 • измерим автомобила на дино стенда ни MAHA MSR500 4WD и видим реалните резултати след направения чип;
 • направим диагностика и преценим дали има проблеми, които може да са следствие на некоректен ремап;
 • прегледаме софтуера.

Ако се открие нередност и по ваше желание, ние можем да направим чип, който ще е съобразен с вашите изисквания и с безпроблемната работа на автомобила.

ЕФ ТИ МОТОРСПОРТС гарантира качеството на чип тунинга и всички софтуерни модификации, които предлага! Доказателство за ефективността и качеството на чип тунинга е дино графиката, която ще получите с конските сили и въртящия момент преди и след направения ремап.


За цени или повече информация, не се колебайте да се свържете с нас!