ЕФ ТИ МОТОРСПОРТС MAHA MSR500 4WD дино стенд


Измерване на мощността дори на най-новите системи 4х4

MAHA - или дино стендът, на който разчитат редица автомобилни производители

MAHA Maschinenbau Haldenwang Gmbh е световно признат лидер в производството на динамоментри (по-известни като дино стендове). Шаси дино стендовете на MAHA се спрягат като едни от най-точните на пазара в целия свят и не случайно са одобрени от редица автомобилни производители като са цитирани в каталозите за сервизно оборудване на Audi, BMW, Daimler AG, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen.

Дино стенд MAHA в базата на ABT Sportsline

MSR500 4WD е един от дино стендовете на MAHA с възможност за измерване на мощността на автомобили с на най-новите системи 4х4 и сложни системи за контрол на стабилността. Дино стендът разполага с две оси с единични ролери (валяци). Всяка от осите е оборудвана с електромагнитна спирачка и елетромотор. Електромагнитните спирачки позволяват точното измерване на мощността и въртящият момент и дават възможност за натоварване на автомобила и симулиране на реални условия. Електромоторите контролират синхронизирането на скоростта между двете оси на дино стенда, като отговарят на най-високите изисквания. Прецизното синхронизиране гарантира, че няма да има проблеми със системата за контрол и създава реална симулация на условията на пътя.

С дино стенда MAHA MSR500 4WD можем:

  • да измерим мощност над 1000 kW;
  • да измерваме мощност до максимална скорост от 300 км/ч;
  • да симулираме реални условия;
  • да симулираме натоварване при постоянни обороти, скорост или сцепление;
  • да измерим мощността и въртящият момент на колелата и двигателя;
  • да измерим загубите от трансмисията.

С помощта на специални модули при измерване на мощността в реално време се измерват и отчитат данни за:

  • околната среда - температура, налягане, влажност на въздуха, температура на входящия въздух;
  • оборотите;
  • гориво-въздушната смес;
  • всеки параметър, който може да се проследи по OBD.

За да осигури оптимални и безопасни условия за измерване, ЕФ ТИ МОТОРСПОРТС обособи специална клетка за дино стенда. Помещението отговаря на най-високи изисквания за звукоизолация и пожарна безопасност.

Специално внимание е обърнато и на снабдяването и извеждането на въздуха. Изключително важно за коректността на резултатите и нормалната работа на двигателя при високи натоварвания е снабдяването със свеж въздух по време на измервания и настройки на дино стенда. За тази цел разчитаме на мощен 7.5 kW турбинен вентилатор. За отвеждането на изгорелите газове е изработена специална система, която ефективно да изхвърля отработените газове и да не позволява отклонения в налягането в помещението.